Hetalia: Axis Powers - LiechtensteinHetalia: Axis Powers - Liechtenstein

Thursday, 15 August 2013

MONYET..KERA dan yang seangkatan dengannya :3


SELAMAT HARI RAYA !! x terlambat lagi kan..hihi..bulan Syawal lagi :P raya kali ni x bergambar sangat la..xda mood la katekan..heee~ mana x nya..time raya first tula tangan aku yang patah time eksident dulu nak sakit balik :3 sakit hati eden -__- hehe..da nak buat macam mane kan..sape suruh degil :P Eh..eh..da lari tajuk ni..hehe..apa kaitan raya dengan kera??

CASE 1 :
hmm..nak dijadikan cerita..family sebelah mak aku akan berkumpul setiap hari raya kedua, untuk bace tahlil, melawat kubur arwah datuk dan nenek.. :) Kitorang tahlil kat rumah je, sebab ramai sangat :3 huuu...selesai tahlil, kitorang pun cop la kereta masing-masing nak pegi kubur..


Kubur kat kampung kitorang banyak pokok..so, redup je kat c2, x panas...termasukla pokok durian :3 hehehe..kan sekarang tengah musim durian :P yummy..!! hehe..oke stop..hee...so! kubur arwah datuk and nenek kitorang dekat-dekat dengan pokok durian tu, so kitorang jalan la dengan tenang..tibe-tibe..bukk!! terkejut aku..2 biji buah durian jatuh..bahaye btol..sipi-sipi je lagi nak hempap kepala budak-budak kecik..rupe nya, kera yang baling dari atas -__- aku rase mesti sebab kera tu terkejut kowt,yela, budak kecik kan suke buat bising :3 bahaya..bahaya..kera ni buat ape ikut suka hati die je kan :3

CASE 2 :
haha..aku teringat waktu camping time sekolah dulu, camping pandu puteri kat Taman Pertanian Kuantan :3 huh...punye la kitorang bawak makanan untuk makan tengah-tengah malam..bleyh diorang a.k.a Kera tu yang habiskan dulu..yang pelik nya pandai pulak die bukak beg kitorang -_-  kitorang balik khemah sebab dengar bising2..pastu kera-kera tu berkeliaran lari panjat pokok..kitorang tengok je..pastu dari atas pokok tu tibe-tibe ada sekor kera tu baling benda :3 terkejut kitorang..tengok2 bungkus biskut Tiger!! huh..geram ada..kelakar pn ada :D

CASE 3:
ni time kitorang buat reunion kecil-kecil kat Teluk Cempedak a.k.a TC..org pahang mesti tau kan betapa banyak nye kera kat tc tuh?? :3 

haha..time nak balik tu, kitorang tunggu teksi kat bus stop tepi jalan seberang deret-deret kedai.. kitorang dah nampak da kera kat situ..ingat kan diorang x kacau orang -_- aku tengok je kera tu..disebabkan lama sangat tunggu, kitorang pun kuarkan la pau yang x abis time picnic td..baru sempat satu suap, tetibe kera tu berlari ke arah kitorang -_- warghh!! mahu x panik..haha..kitorang tros je baling pau tu and berlari lintas jalan x tengok kiri kanan..nasib baik xde kereta.kalau x excident da kitorang -_- hish..

CASE 4:
kecik-kecik duluu da...tapi aku ingat lagi, sebab rase ea macam kenagan pahit kowt :3 haha..kitorang tengah tengok cerita Dragon Ball sambil breakfast, makan roti canai..hee~ tapi almaklumla,duduk kampung kan..kampung dulu x macam kampung sekarang, kampung dulu sejuk, banyak pokok..huhu...tibe2 je ada sekor kera sesat masuk umah kitorang..mula2 die macam konfius, tibe2 die pandang aku..mybe die nampak roti canai kowt, terus die berlari kat aku..aku ape lagi..campak semua benda lari masuk bilik kunci pintu! huh..seram kowt :3

# # # waaaa.......haha..banyak gler kenangan aku dengan Kera -_- hmm...




6 comments:

  1. Terbang melayang dari blog & mendarat di sini ('',) Salam Ziarah, & jemput ke blog ya : Blogger Sekalian, Tolong Zam Sound Budak Blogger Baru Ni Boleh Tak?

    ReplyDelete
  2. singgah sini.. hehe btw selamat hari raya ye :)

    ReplyDelete
  3. hehe..Selamat Hari Raya jgak :)

    ReplyDelete
  4. selamat hari raya mira!!!!!hehehehe..byk kes btol dgn kera..hooooo

    ReplyDelete
  5. hahah..selamat hari raye mun! tula kn..ad chemistry kowt..errkk..

    ReplyDelete